Locatie-uitzendingen: de krenten in de pap

De radiostudio’s zijn de laatste decennia “state of the art” maar persoonlijk heb ik een enorme voorliefde voor uitzendingen op locatie. Je staat in direct contact met de luisteraars en dat is altijd leuk. Bij mijn eerste omroep, de BRTO (Bergse Radio- en Televisie Omroep) stonden we jaarlijks op de Krabbenfoor (een soort jaarmarkt). Daar konden de mensen aan een reuzenrad draaien en een verzoekplaatje aanvragen. Later, bij Den Haag FM, gingen we jaarlijks naar de Energiebeurs en Nederland Doet (Oranjefonds). Het was een jaarlijks feestje bij het stadhuis en bij PEP aan de Riviervismarkt. Je maakte daar prachtige radio met leuke interviews. Ook voor goede doelen zijn locatie-uitzendingen bij uitstek geschikt. Er zijn de afgelopen jaren door 3FM miljoenen opgehaald voor diverse goede doelen.

Locatie-uitzendingen zijn niet goedkoop: er moeten veel extra kosten worden gemaakt maar het is zeker de moeite waard. Afgelopen week mocht ik twee uur presenteren vanuit een heus Glazen Huis, dat in Rijswijk stond opgesteld in het kader van de Week van Lezen en Schrijven. Wat een leuke ervaring was dat! Met dank aan de gemeenten in Haaglanden die dit financieel mogelijk maakten.
Als u dit leest zit ik in Londen. Voor drie maanden. Heb een “locatie set” meegenomen. Dus u hoort mij vanaf maandag 3 oktober daar vandaan. Op veler verzoek begin ik met een nieuwe Week van de Jaren 60.
Tot dan!

Kees Rooke