Switch Network steunt kleinschalige radiozenders met nieuw initiatief

Sinds kort wordt er gebouwd aan een netwerk van kleinschalige radiozenders door Switch Network. Door de krachten te bundelen ontstaat één groter aanspreekpunt voor radioreclame. Daarmee worden de kleinere zenders, die samen opgeteld toch een hoop luisteraars en frequenties hebben, interessanter voor landelijke adverteerders. Switch bouwt de software om één geheel te maken van zowel de zenders die meedoen als het aanbieden van één advertentieplatform voor adverteerders. Ook Hollands Palet is sinds kort deelnemer van Switch.

Op moment van schrijven zitten er al 36 radiozenders in het netwerk die op basis van een pilot radioreclame uitzenden die via Switch aangeleverd wordt. Het is voor adverteerders tijdelijk mogelijk daar gratis te adverteren, om zo de software te helpen testen. Ken je iemand die radioreclames heeft? Wijs diegene dan vooral even op Switchnetwork.nl. Je krijgt namelijk een kwalitatieve campagne cadeau als je zelf je spot uploadt.

Het doel van Switch is om kleinere zenders te helpen bij iets van de kosten verdienen, en misschien zelfs wel wat winst te maken. Op die manier wordt de kleinere contentmaker in Nederland gestimuleerd.