De column van Kees

Op 30 november zond Radio Hollands Palet voor het laatst uit. Althans, dat was het plan. Maar we zijn er alweer! We dachten dat we alleen voor onszelf uitzonden en dat als we zouden verdwijnen er niemand een traan om zou laten. Niet dus! Heel veel reacties, ook van de Haagse Omroep en collega’s. Dank daarvoor! En omdat het bij een aantal mensen toch “kriebelde” is er door het bestuur van vereniging “De Muurkrant” (die het station “runt”) besloten een doorstart te maken als webradiostation. Zoals we ook ooit begonnen zijn.  Met dien verstande, dat we ook (weer) op Den Haag Totaal te horen zijn. Weer terug op de radio – tijd om te wennen aan een periode zonder radio was er voor mij niet. Ben blij weer programma’s te kunnen maken. Het blijft per slot van rekening je hobby. En het is fijn om de luisteraars muziek te kunnen bieden die je in Hilversum niet of nauwelijks hoort. En er zijn heel wat pareltjes die geruisloos verdwijnen zonder ook maar de Tipparade te hebben gehaald.

In het nieuwe jaar zal ik in het weekend van 17.00 tot 18.00 uur Rooke Moet Mogen maken. In dit programma met een gloednieuw format zal er ook veel aandacht zijn voor de muziek van Nederlandse en Vlaamse bodem. De Aandachttrekker en de Hollandse Hittip krijgen een plaats, evenals het Vergeten Lied. Verder verklap ik niets.

Extra shows! Op 24 december maakte ik een Kerstspecial met een aantal minder bekende Kerstliedjes. Maar ook op de laatste dag van het jaar zal ik jullie verrassen met een speciaal programma: de traditionele terugblik op het jaar 2023 met daarin voor elke maand een belangrijk nummer van Nederlandse bodem. Ik draai DE ZOMERHIT van 2023 (voor de kenners geen verrassing wie deze heeft gemaakt!) en kijk terug op een mooi muzikaal 2023.

Luister je ook? Zondag 31 december van 17.00 – 18.00 uur op Hollands Palet Radio.

Kees Rooke.