Eric van Dongen te beluisteren op Radio Hollands Palet

Eric van Dongen is elke werkdag te beluisteren van 9.00 uur tot 10.00 uur. Regelmatig zal hij thema programma’s maken en lijstjes uitzenden, want inderdaad staat hij bekend als de man van de lijstjes. De hits van toen zijn allemaal gezongen bij Eric van Dongen. We geven het programma door via Extra Gold.

Hieronder wat meer info over het programma en over de programmamaker Eric van Dongen:

Als 7 jarig jongetje kreeg ik voor het eerst te maken met muziek op mijn favoriete zeezender Radio Veronica. Mijn oudste broer kocht singeltjes, maar onvoldoende om er een Top 40 van te maken. Daarom gebruikte ik de B-kantjes om er een volledige lijst van te maken en te presenteren op mijn eigen kamer. De interesse in Radio Veronica en muziek is altijd gebleven, maar pas in 1981 begon ik met radiowerk voor een piraat bij de buurjongen op zolder.
Het echte radiodebuut begon in 1983 bij de Belgische commerciële zender Radio 77 in St. Niklaas. Via Radio Paloma (Poppel) en Radio Europa (Etten-Leur) kwam ik terecht bij de Lokale Omroep Stadsradio Breda. Mijn hoogtepunt was daar de presentatie van een dagelijks programma ‘Breda 750’. In 2002 bestond de stad 750 jaar en dit werd gevierd met tal van activiteiten waar ik verslag van deed.

Eric van Dongen